Baka sött utan vetemjöl, socker och mjölk

Som ni förmodligen förstått vid det här laget så är ett av mina stora intressen att baka och mixtra i köket med hälsosamma ingredienser.
 
Här får ni lite tips såhär på fredagskvällen hur man bakar gott och sött utan vetemjöl. socker och mjölk.
 
Istället för vetemjöl:
Bovetemjöl, mandelmjöl och rårismjöl.
Innehåller fibrer som är bra för tarmen och blodsockret.
 
Istället för socker:
Frukt och bär.
Honung.
Vaniljpulver.
Bananer, mango, ananas, äpple och päron ger sötma och saftighet åt bakverk, glass och smoothies.
Torkad frukt ger sötma och fibrer till kakor, muffins och nötbollar.
 
Istället för mjölk: (annars bra om man inte vill utesluta laktos)
Mandel, kokos och havremjölk är hälsosamt och bra för magen.
 
Istället för smör:
Nötter och frön kan mixas till smör och ger crunch och god smak. Innehåller nyttiga fettsyror, fibrer och protein.
Kokosolja med eller utan smak ger bra konsistens och håller ihop det du bakar.
 Den mjuknar i rumstemperatur och stelnar i kyla
Även perfekt att använda vid stekning.
 
Nu är de bara till att testa er fram och hoppas på det bästa!
 
Trevlig fredag på er!!
 
 
Publicerat i Allmänt